Accueil  -  Toute l'actualité FEIZ  -  Dalc’hom soñj da bedi en hañv par Annaig Le Coz

Dalc’hom soñj da bedi en hañv par Annaig Le Coz

Setu deuet douster an hañv, an amzer da jom a zav gand ar vuhez boutin, kuitaad ol labour evid eur frapad. Forz pelec’h e vefem, pe chomet amañ pe eet da bell, kasom an Aotrou Doue ganeom ! Muioc’h a amzer a zo da zarempredi anezañ zoken ! Chañs on-eus da gaoud eur c’horn-bro kaer, pinvidig-mor gand speredelez ar Zent braz ha bihan. Penaoz ‘ta ? Da genta, el lec’h m’emaom en or parreziou : ilizou ha chapeliou, overennou ar zul, goueliou ha pardoniou digor da muioc’h a dud disheñvel. Talvezoud a ra ar boan pedi da rei eul lañs nevez d’or buhez kristen ordinal. Da eil, o kuitaad on ti, da vond da bourmen pe da veaji, just e-kichenn pe kalz pelloc’h, ec’h adkavom an Aotrou Doue en eur mod-all. Nag a draou kaer a c’hellom deski en eur zarempredi parreziou pe santualiou all ha doareou disheñvel da bedi. Gwelloc’h c’hoaz ma reom an dra-ze evel pelerined. Rag m’ema or buhez a-bez eur pelerinaj war an douar-mañ, e talv ar boan ober ivez eur pelerinaj da vad. An dra-ze a lako ahanom da dostaad ouz an Aotrou Doue, gand sikour ar Werhez Vari hag or Zent koz a gavom war on hent. Kerzom war roudou Sant Paol a Leon, Sant Kaourantin, Sant Hervé, Sant Gwenole, Sant Ronan, ar beleg mad Dom Mikêl an Nobletz hag ar re all. Int-i or skoazello war hent ar zantelez pemdezieg. Mall a zo, or béd e-neus ezomm braz euz or pedennou. Krogom e-barz, bremañ p’on-deus amzer en hañv !

Pensons à prier dans notre été

Voici venue la douceur de l’été, le temps de s’arrêter dans notre vie ordinaire, quitter le travail pour un moment. Où que nous soyons, restés ici ou partis loin, emmenons Dieu avec nous ! Nous avons même plus de temps pour Lui ! Nous avons la chance d’avoir une belle région pleine de richesses grâce à la spiritualité des Saints, les grands et les petits. Comment donc ? D’abord, là où nous sommes dans nos paroisses : églises et chapelles, messes du dimanche, fêtes et pardons ouverts à plus de gens différents. Cela vaut la peine de prier pour donner un nouvel élan à notre vie chrétienne ordinaire. Ensuite, en quittant notre maison pour aller en promenade ou en voyage, juste à côté ou beaucoup plus loin, nous retrouvons le Seigneur d’une autre façon. Que de choses nous pouvons apprendre en fréquentant d’autres paroisses ou sanctuaires et d’autres façons de prier. Encore mieux si nous le faisons en pèlerins. Car si notre vie entière est un pèlerinage sur cette terre, cela vaut la peine de faire aussi un vrai pèlerinage. Cela nous rapprochera du Seigneur avec l’aide de la Vierge Marie et des Saints que nous trouvons sur notre route. Marchons sur les traces de Saint-Pol de Léon, Saint Corentin, Saint Hervé, Saint Guénolé, Saint Ronan, le vénérable Dom Michel Le Nobletz et les autres. Ils nous aiderons sur les routes de la sainteté quotidienne. C’est urgent, notre monde a grand besoin de prières. Allons-y, maintenant que nous avons le temps en été !