Accueil  -  Toute l'actualité FEIZ  -  Keleier  -  LEOR SALMOU / PSAUTIER EN BRETON

LEOR SALMOU / PSAUTIER EN BRETON

Kinnig a ra hirio ar gevredigez Minihi Levenez embann al « Leor Salmou » evid al liderez, da lavared eo ar 150 salm lakeet e brezoneg, dre.rakprena beteg ar 5 a viz here 2024, war eur priz a 16 €, e lec’h 20 € gwerzet pa deuio er-mêz (Follenn rakprena)

Savet eo bet al leor o tastum asamblez :

• ar salmou bet embannet el leor « Pedenn an Deiz » e 1988 : al lodenn vrasa eo,
  • ar salmou all bet embannet evid ar suliou hag ar goueliou el « Leor Overenn » e 1997,
  • ar salmou all lakeet e brezoneg war ar reolennou hag ar memez stumm evid ma vije anezo oll
    asamblez,
  • ar pedennou berr a z’a da heul ar salmou hervez an destenn AELF el leor salmou implijet en
    Iliz katolig e galleg.

Al leor-mañ a zo e brezoneg penn-da-benn, war-bouez eun nebeud displegaduriou e galleg. Ma fell deoc’h kaoud eun droidigez galleg e c’hellit prena al leor e galleg.
Implijet e vez ar salmou abaoe pell en Iliz er bedenn an-unan pe el liderez. Bez e hellor pedi en eur gomz, pe war eun ton salm, pe a-wechou war eun ton kantik.
Fiziañs on-eus e c’hello beza eur oberenn a dalvoudegez ha padus evid ar re a fell dezo pedi e brezoneg, da startaad ar feiz er zevenadur breizad.
Gand ar rakprenadur, kas eur chekenn d’ar gevredigez Minihi Levenez, 4 ru ar Minihi, 29800 Trelevenez. Evid gouzoud hirroc’h, goulenn dre mail da : revue.minihi@gmail.com

Le Psautier liturgique en breton

L’association Minihi Levenez propose aujourd’hui une première édition du Psautier complet en breton,
en souscription jusqu’au 5 octobre 2024 au prix de 16 € au lieu de 20 € à la sortie en librairie
(Bon de souscription).

Cette édition réunit :

• les psaumes publiés dans « Pedenn an deiz » en 1988 : c’est la plus grande partie,
  • les psaumes supplémentaires publiés dans « Leor Overenn » en 1997,
  • les autres psaumes traduits selon les mêmes principes et le même style que les précédents
    de manière à ce que le psautier soit complet.
  • les courtes prières d’accompagnement selon le texte AELF du Psautier de l’Église catholique.

Ce livre est entièrement en breton, à l’exception de la présentation et des explications qui sont bilingues.
Si vous souhaitez avoir la traduction, vous pouvez acheter le psautier français.
Les psaumes sont traditionnellement utilisés dans l’Église pour la prière individuelle ou pour la liturgie.
Il est possible de prier les psaumes de manière parlée, psalmodiée ou, pour certains, chantée en cantiques.
Nous espérons avoir réalisé ainsi un ouvrage important et pérenne pour toutes les personnes qui souhaitent prier en breton, et ainsi ancrer leur foi dans la culture bretonne.
Avec la souscription, chèque à l’ordre de l’association Minihi Levenez, 4 rue du Minihi, 29800 Tréflévénez.
Pour tout renseignement, s’adresser par mail à : revue.minihi@gmail.com